Tort cu capsuni si ananas

marți, 14 septembrie 2010



Ingrediente:

6 oua
6linguri apa
225g zahar
1 pliculet zahar vanilat
150g faina, 150g amidon alimentar
1 praf de copt
1 lingura cu varf de cacao
capsuni
1 ananas
300ml frisca
gem/dulceata
crema de cacao/finetti/nutella

Mod de preparare:
-ouale se bat spuma cu 6 linguri de apa, zaharul si zaharul vanilat

-se amesteca faina cu amidonul, praful de copt si cacaua si se incorporeaza in spuma de oua

-aluatul se pune intr-o forma patrata sau rotunda tapetata cu hartie de copt si se coace 30-35 minute la foc mic, in cuptorul preincalzit
-dupa ce e copt blatul(se face testul cu scobitoarea), se scoate din cuptor, se lasa la racit, se da jos foaia de copt, se taie blatul in 2

-partea de jos de blat se pune intr-o tava cu pereti detasabili, se unge cu gem/dulceata si se adauga capsunile

-se pune cel de al doilea blat, se unge cu crema de cacao/nutella/finetti si se adauga ananasul taiat in bucatele mici

-se adauga frisca si se orneaza


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino