Tort cu caise si crema fina de unt cu vanilie

sâmbătă, 3 iulie 2010



Dupa aceasta super buna reteta.

Ingrediente:

*pt blat*
6 oua
6linguri apa
225g zahar
1 pliculet zahar vanilat
150g faina, 150g amidon alimentar
1 praf de copt
1 lingura cu varf de cacao
*pt crema*
caise
150 g zahar
2 linguri amidon
3 linguri apa
400 ml lapte
1 plic praf de budinca de vanilie+2 linguri de zahar
100 g unt
*pt decor*
300ml frisca
2 pliculete de zahar vanilat

Mod de preparare:

-ouale se bat spuma cu 6 linguri de apa, zaharul si zaharul vanilat
-se amesteca faina cu amidonul, praful de copt si cacaua si se incorporeaza in spuma de oua
-aluatul se pune intr-o forma patrata sau rotunda tapetata cu hartie de copt si se coace 30-35 minute la foc mic, in cuptorul preincalzit
-dupa ce e copt blatul(se face testul cu scobitoarea), se scoate din cuptor, se lasa la racit, se da jos foaia de copt, se taie blatul in 2



-partea de jos de blat se pune intr-o tava cu pereti detasabili
-caisele se spala bine, se scot samburii si se taie cubulete mici; se pun apoi impreuna cu 150g de zahar pe foc pentru 10 minute



-se amesteca amidonul cu 3 linguri de apa si se adauga peste caisele de mai sus, se mai da un clocot si apoi se lasa la racit

-se face budinca dupa instructiunile de pe plic

-untul se freaca spuma la viteza mare si se adauga apoi lingura cu lingura budinca rece de vanilie


-se bate frisca cu zaharul vanilat
-pe prima jumatate de blat se adauga caisele, apoi crema de unt si vanilie


-se adauga a doua jumatate de blat si apoi se finiseaza cu frisca


-se da la rece pentru 2-4 ore

*feliuta


*sectiune

Este un tort absolut delicios si racoros :X.

Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino