Deliciu de ciocolata si capsuni

duminică, 6 iunie 2010


Dupa aceasta delicioasa reteta.

Ingrediente:

225 g biscuiti
100g unt(se poate si margarina)
100 g ciocolata
200g capsuni
3 linguri zahar
1 plic gelatina si 1/2 cana de apa
3 oua
6 linguri zahar
250ml frisca
100g ciocolata
1 plic gelatina hidratata in 1/2 cana de apa
decor: 150ml frisca si 1 ciocolata

Mod de preparare:

-biscuitii se dau pe masina


-se topesc untul si ciocolata si se amesteca impreuna cu biscuitii macinati



-intr-o tava de cozonac se pune folie alimentara si se pune compozitia de mai sus(eu nu am reusit sa pun si pe pereti asa ca am adauga biscuiti intregi la pereti :) ) si se da la rece pentru 10 minute


-capsunile se curata, se spala si se piseaza cu o furculita; apoi se pun pe foc impreuna cu zaharul si dupa ce a fiert, se adauga gelatina(inmuiata in apa calduta); se lasa apoi la racit

-ouale impreuna cu zaharul se bat in bain marie si apoi se lasa la racit
-frisca se bate bine pana se intareste, apoi se adauga crema de oua si se mixeaza iar
-se imparte in doua frisca de mai sus
-se topeste o ciocolata si se adauga intr-o jumatate de frisca; se adauga si 1 plic de gelatina inmuiata in apa calduta, se amesteca bine si se pune in tava peste blatul de biscuiti; se da la congelator pana se intareste
-dupa ce s-a intarit stratul de ciocolata+frisca se adauga jeleul de capsuni si se da iar la congelator pana se intareste

-la cea de a doua jumatate de cantitate de frisca se adauga 1 plic de gelatina inmuiata in apa calduta si se adauga peste jeleul de capsuni; se adauga biscuiti pentru blat si se da la rece


-glazura se face din 1 ciocolata si frisca care se topesc in bain marie; cand e gata si nu mai e fierbinte se adauga peste prajitura pe care am intors-o pe un platou si se da la rece pana se intareste si glazura





Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino