Tort de inghetata de capsune si alune

sâmbătă, 22 mai 2010


Ingrediente:

4 albusuri
100g zahar
100g alune macinate
40g faina

2 oua, 3 galbenusuri
200g zahar
1 pliculet de zahar vanilat
400ml frisca
250g capsune

Mod de preparare:

-albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se bate pana cand s-a dizolvat tot zaharul

-alunele macinate se amesteca cu faina si totul se incorporeaza in albusurile batute spuma



-se tapeteaza o forma rotunda cu hartie de copt, se pune compozitia si se lasa la foc miic timp de 50-1 ora(sau la 120 grade Celsius pentru 2-3 ore)-vedeti totusi sa nu ardeti blatul :)


-pentru crema se pun in bain marie ouale, galbenusurile, 150g de zahar si zaharul vanilat
-crema se lasa apoi la racit
-se bate frisca si se incorporeaza cu grija in spuma de oua
-se spala si aleg capsunele, se paseaza cu 50g de zahar si se amesteca pana se topeste tot zaharul

-blatul de bezea se pune pe un platou de tort (cu pereti detasabili, preferabil)
-se pune umplutura , apoi se adauga capsunele pasate si se realizeaza un model marmorat

-tortul de capsune se da apoi la congelator sa inghete

-cu 1/2 ora inainte de servire se scoate tortul din congelator si se orneaza
*o felie


Pofta buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino