Tort de mere

marți, 23 martie 2010



Ingrediente:
8-10 mere
gem de caise sau visine
scortisoara
zahar vanilat
zahar tos
unt
5 oua
faina
vanilie

Mod de preparare:

-merele se curata de coaja dupa care se scoate miezul circular (ele trebuie sa ramana intregi).
-dupa ce s-au curatat se pun intr-o tava rotunda care a fost in prealabil tabetata cu unt topit 2 linguri de zahar tos si un praf de scortisoara.
-se pune in scobitura din mijlocul merelor gemul.
-se presara deasupra merelor un plic sau 2 de zahar vanilat si putina scortisoara dupa care se dau la cuptor cam 15 min la foc potrivit.
-blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma cu un praf de sare dupa care se adauga treptat cate o lingura de zahar.
-dupa ce s-au intarit se adauga galbenusurile unul cate unul batandu-se in continuare.
-se adauga faina (5 linguri), treptat amestecandu-se usor aluatul cu o lingura de lemn.
-se toarna peste merele din cuptor si se lasa la crescut pana cand devine aramiu deasupra cam jumatate de ora.
-tava in care se coace tortul trebuie sa fie inalta.



Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino