Melba cu piersici de la Dr Oetker

vineri, 26 martie 2010



O prajitura foarte simpla. Pe langa plicurile din cutie(1 forma rotunda speciala, 132g praf pt crema, 15g praf pt sos de zmeura, 105g biscuiti), se mai adauga:

Pentru blatul de biscuiti:
50g unt
70ml suc din compot de piersici(7 linguri)

Pentru crema:
200ml smantana
200ml apa rece
150g iaurt
100g piersici din compot

Pentru decor:
250g piersici din compot
70ml apa rece(7 linguri)

Mod de preparare:


Pregatirea blatului de biscuiti:
Biscuitii se piseaza.

Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu sucul din compot.

Se ia vasul de pe foc.
In compozitia fierbinte se adauga biscuitii pisati si se amesteca bine pana la umezirea uniforma a acestora.

Biscuitii astfel obtinuti se pun in forma speciala, asezata pe un platou, si se niveleaza cu ajutorul unei linguri.


Se pune la rece pana la pregatirea cremei.
Pregatirea cremei:
Intr-un vas pentru mixer se pun praful pt crema, smantana rece de la frigider.

Se bate cu mixerul la viteza mica pt cateva secunde pt omogenizare si apoi la viteza mare pt 3 minute. Se adauga apoi iaurtul rece de la frigider si se amesteca la viteza mica inca 30 secunde.
Piersicile taiate cubulete se inglobeaza usor in crema.


Crema astfel obtinuta(care e suuuuper bunaaaaaaaaaaaaaaa)se toarna imediat peste blatul din biscuiti si se niveleaza.
*Pregatirea decorului:
250g piersici se taie felii si se aseaza pe suprafata cremei. Intr-un pahar se pune praful pt sosul de zmeura si se amesteca cu 7 linguri de apa rece pana la omogenizare si se toarna peste feliile de piersici.






Se da la rece timp de 3 ore.
Puteti sa o tineti si mai mult daca nu vreti sa o consumati in aceeasi zi.
Noua ne-a placut ff mult.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino