Briose cu unt de arahide

miercuri, 31 martie 2010



Dupa aceasta reteta.

Ingrediente

*pentru crusta de ciocolata:
- 300 gr ciocolata cu lapte
- 2 linguri de unt de arahide
*pentru umplutura:
- 200 gr de unt de arahide
- 110 gr (o cana) zahar pudra

Mod de preparare:


-se pune la topit in bain-marie ciocolata rupta in bucatele mici.


-cand ciocolata e topita, se adauga si 2 linguri de unt de arahide si se amesteca bine pana se topeste si se incorporeaza perfect in ciocolata. Trageti vasul de pe foc si lasati ciocolata sa se raceasca putin, e mult mai usor de lucrat cu ea daca nu e fierbinte.
- puneti cate 2 lingurite de ciocolata topita in hartiutele pentru muffins si folosind spatele linguritei ungeti cu ciocolata toata hartia. Se dau apoi hartiile la congelator 10 minute, pana cand ciocolata se intareste complet.

-Intre timp, se pregateste untul de arahide, care trebuie sa fie la temperatura camerei si se amesteca cu zaharul pana se obtine o compozitie omogena, cu textura nisipoasa.


- hartiutele se scot de la congelator. Se pun cca 2 lingurite de unt de arahide vanilat in fiecare cupa, se niveleaza folosind spatele linguritei si se toarna deasupra ciocolata topita cat sa umple perfect forma. (Daca e nevoie, puteti sa mai topiti ciocolata )


-se dau din nou cupele la congelator, cel putin 30 de minute sau la frigider cca 2-3 ore.


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino